• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Twitter updates

No public Twitter messages.

Popular Posts

Jeftine avionske kar

Često me ljudi pitaju da ju pojasnim kako to ja ...

Prednosti i strahovi

Brojna poduzeća i obrtnici shvatili su kako je unosno ulagati ...

Kako od jedne kune s

Teska vremena mili narode, i svi nekako jedva sklopimo taj ...

Kako uštedjeti i mi

1. Kontrola Prvi savjet kojega se možete pridržavati je svakako imati ...

Zašto je Marija Lug

Do današnje objave u Politika Plus, Mariju Lugarić mediji su ...

Tko je Severina?

Facebook fans: 592,074 likes · 22,140 talking about this
Google oko 12.600.000 rezultata

Severina je neminovno jedna od najvećih zvijezda u regiji. I kao takva ima veliki broj obožavatelja od Vardara pa do Triglava.Ukupno je 22 godine prisutna na sceni. Popunila je najveće dvorane svih većih gradova bivše Jugoslavije. Prema osobnoj zaradi najbogatija je žena koja živi i radi u Hrvatskoj. Njezini hitovi “Prijateljice” i “Dalmatinka” i drugi, pjevaju sve generacije posljednjih 20 godina, a neće zaobići ni mnoge nakon. Severina je prva isfuravala nove trendove, snimala najskuplje spotove, pa i “objavila” slavni video. Ova hrvatska ikona od ranih devedesetih do danas na hrvatskoj je sceni rušila sve tabu-e, noseći se dalje veličanstveno sa svim – kao dama. Jedan od bitnih tabu-a koji je skinula 2002. godine bila je priča od Nini i Eli, HIV pozitivnim djevojčicama. Kada je cijela Hrvatska brujala o slučaju i ograđuje se,opet ulijeće Sevka,grli djevojčice na naslovnici Story-ja kako bi približila slučaj svakom prosječno zatucanom Hrvatu.


Nadam se da i danas posjećuje djevojčice,da ih nije tada iskoristila samo na svoj račun, jer joj to nebi bilo nimalo na ponos. Kako bi pokazala da u Hrvatskoj ona baš sve može – došla je i sa svima poznatom pjesmom Afrika- Paprika iliti Moja štikla, pobjedila je na Dori, i još jednom dokazala svima da štogod tko mislio, da ima toliko puno fanova iza sebe, da može uvijek pobijediti. Svoju nadmoć je pokazala i snimanjem spota Gas gas, gdje su samo za potrebe snimanja zatvorili tek otvorenu autocestu A1, Zagreb-Split. Recite mi, kome bi to danas još napravili? Severina, osim što je pjevačica, pokazala se na kazališnim daskama i na filmskom platnu. Koliko je njezina gluma kvalitetna ili ne, nisam kompetentna da ocjenjujem, ali činjenica, da i tim angažmanom puni dvorane, kazališne ili kino, dokaz je njezine popularnosti.
Kao pečat cijeloj priči, Severina pokazuje kao opinion maker, utječući na svoj fanove. Kada se u sve upetlja politika, time dimenzija priče postaje još značajnija. Od trenutka kada je Severina potpisala peticiju za promjene Zakona o radu, sutradan se broj potpisa povećao za 100 tisuća, treba li se i dalje objašnjavati njezina moć? U trenutku kada Severina staje uz radnice Kamenskoga, za sobom povlači na ulice još 5000 ljudi, koji se ohrabruju na isti pothvat. Nezaboravna mi je gesta, kada je iste te radnice dovela na jednu cijelu tribinu Cro-a-portera. Mislim da ona više nije celebrity koji na ovim prostorima treba skupljati nove fanove, jer je svepoznata. Sada može svojim utjecajem činiti kako ju je volja. Vjerujem da je Sevka sama svjesna te činjenice, i da je upravo zato žešće nego ikada uletila u live prijenos Dnevnika NoveTV.

Nekoliko dana prije izjavila je: “Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me zahtjev za referendum koji je nazvan “U ime obitelji”, a koji sa obitelji nema nikakve veze.
Svima treba biti jasno da se ovdje radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je obitelj ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanjelo zlo, kako bi taj drugi postao građaninom drugoga reda.
Ne želim vjerovati da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopće ne tiču.
Homoseksualci nas ničime ne ugrožavaju. Dapače, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj.”
Možda  niti jedan od izvođača koji su nastupili na pozornici na Trgu bana Jelačića neće priznati, činjenicu koliki je utjecaj i moć Severine u ovome trenutku.  Žestoka gesta koju je u ovome trenutku samohrana majka učinila, vrlo je vjerovatno povezana sa pozicijom u kojoj se sama osjeća prozvana navodima kojima se opisuju djelovanja udruge “U ime obitelji“. Severinin PR je definitivno jedan od kvalitetnijih na ovim područjima, a fan klub je zasigurno najbrojniji. Osobno nisam Severinin fan, ali  mi se jako sviđa strategija odnosa s javnošću koja se oko ove medijske osobe radi. Sami prosudite i pomnije proučite, ima li dima od ove vatre.

Be Sociable, Share!