• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Twitter updates

No public Twitter messages.

Popular Posts

Jeftine avionske kar

Često me ljudi pitaju da ju pojasnim kako to ja ...

Prednosti i strahovi

Brojna poduzeća i obrtnici shvatili su kako je unosno ulagati ...

Kako od jedne kune s

Teska vremena mili narode, i svi nekako jedva sklopimo taj ...

Kako uštedjeti i mi

1. Kontrola Prvi savjet kojega se možete pridržavati je svakako imati ...

Zašto je Marija Lug

Do današnje objave u Politika Plus, Mariju Lugarić mediji su ...

Većina korisnika koja kupuje online vjerojatno se često zatekla u situaciji kada im je bila potrebna pomoć pri kupnji. Na primjer, dugo su razmišljali za koji bi uređaj bi se odlučili, jer jednostavno žele novi uređaj, ali nisu sigurni hoće li zadovoljiti sve njihove potrebe.

Na web stranicama Hrvatskog Telekoma dočekat će ih dobro raspoloženi chat agenti koji vode kroz proces kupovine i pomoći prilikom odabira uređaja i najbolje tarife. Kad je prodajni agent slobodan, u desnom uglu iskače oblačić: „Imate pitanje?“. Klikom na njega započinje se razgovor sa agentom.

Chat-agenti-1

Chat agenti su virtualni prodavači koji gotovo nikad ne spavaju. Točnije, dostupni su svakoga dana do 23 sata. Ovakvim pristupom Hrvatski Telekom je stvorio dodatnu vrijednost prema posjetiteljima webshopa, što utječe na lojalnost korisnika i ukupno zadovoljstvo. Više od šest tisuća posjetitelja stranice hrvatskitelekom.hr mjesečno zatraži pomoć chat agenta u kupovini, pri odabiru uređaja, tarife ili paketa, a oni im pomažu donijeti odluku koja opcija najbolje odgovara njihovim potrebama.

Svaki chat agent predstavit će se pravim imenom, a ne pseudonimom kao što je slučaj kod mnogih službi korisničke podrške prilikom kupnje. Ponudit će ono što najbolje odgovara korisničkim potrebama i rado će odgovoriti na zahtjevnija pitanja za koja nema odgovora na stranicama webshopa.

Kupnjom u webshopu Hrvatskog Telekoma korisnici zaobilaze čekanje u redu ili na telefonskoj liniji te time štede na vremenu kupujući iz svoje kuće. Dodatna prednost je ušteda novca, jer kupnjom putem interneta štede 200 kn na mobilnim uređajima.

Svakoga mjeseca webshop Hrvatskog Telekoma ima tjedno sniženje mobilnih uređaja te, uz postojeći popust na uređaje, poklanja dodatnu opremu za mobitel. A ako ima nekih nedoumica, s chat agentima naajjednostavnije je doći do odgovora.

Objavljeno na t-blogu

Be Sociable, Share!